Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Waarom Wieni Consulting Partner is van Amazon Web Services

Misschien wist je het al, maar Wieni is een vaste Consulting Partner van Amazon Web Services (AWS)! Zo bieden we klanten niet alleen de creatie van web apps of sites zelf, maar ook de hosting ervan! Alles onder één dak, dus. Wat dat precies betekent in de praktijk? Kijk gerust even mee achter de schermen. 

AWS Partner Network - Select Consulting Partner

Wieni is Consulting Partner van Amazon Web Services

In een notendop 

Even snel ter verduidelijking: Amazon Web Services (AWS)  maakt deel uit van Amerikaanse technologiegigant Amazon. Het platform bestaat sinds 2005, en biedt Infrastructure as a Service (IaaS), ook wel bekend als cloudcomputing. Daarmee kunnen we vlot hostingdiensten toevoegen aan ons bestaande aanbod van web- en UX/UI services.

“Collega's Bart en Hans slaagden met vlag en wimpel voor het AWS Certified Developer – Associate examen”

Niet iedereen kan zomaar Consulting Partner worden van AWS. Dat verklaart ook meteen waarom het aantal bedrijven met een AWS keurmerk tot een heel select kransje behoren. Voor dit partnership moeten ten minste twee personen in de organisatie een aantal certificaten behalen. En het moet gezegd: collega’s Bart en Hans slaagden met vlag en wimpel voor het AWS Certified Developer – Associate examen! 

Dat betekent dat we officieel:

  • Onze kennis kunnen aantonen over hoe we veilige en stabiele toepassingen implementeren op AWS platformen en technologieën

  • Tastbare oplossingen kunnen definiëren met behulp van architectural design principes, op basis van specifieke wensen van elke klant

  • Klanten kunnen begeleiden doorheen de vlotte implementatie van webprojecten, en dat volgens hun eigen best practices en security vereisten

Van Playmobil naar Lego Technics: daarom kiezen we voor AWS 

Waarom we eigenlijk niet gewoon samenwerken met Belgische hostingpartners? Wel, eerdere ervaringen brachten een hoop moeilijkheden met zich mee. De kwaliteit, snelheid en het maatwerk waarvoor Wieni wil staan, kwam niet altijd terug in het bestaande marktaanbod. Sommige hostingbedrijven worstelen bijvoorbeeld nog steeds met hoge pieken en dalen in trafiek. Nochtans is dat schering en inslag bij veel websites. Dat zien we bijvoorbeeld bij online platformen zoals vier.be, vijf.be en zestv.be, allemaal gehost bij Wieni. 

“We geloven heel sterk in de Apple filosofie: hardware en software moeten hand in hand gaan"

Hans Vanderstraeten, Wieni partner

Dankzij AWS genieten we dan ook een pak meer draagkracht en vooral elasticiteit. We betalen niet vooraf, maar eerder volgens een ‘pay as you go’ principe. Op basis van de capaciteit die we nodig hebben, dus. Doordat Wieni de web applicatie in kwestie heeft gebouwd én de hosting zelf hebben geconfigureerd, kunnen we kort op de bal spelen als er op technisch vlak wat misloopt.

Verder geloven we heel sterk in de Apple filosofie: hardware en software moeten hand in hand gaan. Zelf een website ontwikkelen én die ook hosten? Volgens ons is dat een vereiste om alle applicaties vlot te laten draaien. 

Anders gezegd gebeurt de hosting van jouw site bij Wieni flexibeler dan ooit. Ons team heeft een treffende vergelijking: het gebruik van AWS is als een upgrade van Playmobil naar Lego Technics! 

Kampt jouw organisatie wel vaker met hosting- of performantieproblemen? Vind je je weg niet in het web van servers en hostingpakketten? Laat van je horen, en wij doen de rest.