Vettige woensdag

Voor velen de reden om bij Wieni te komen werken. Een lichtpunt in de week.

Vettige woensdag is een wekelijks concept dat vele Wieni's nauw aan het hart ligt. Elke woensdagmiddag laten we het beleg in de koelkast en genieten we in de plaats van een maaltijd geleverd door leverdiensten als Deliveroo, Takeaway of Ubereats, gaan we iets afhalen of gaan we ergens op locatie eten.

Om ellenlange discussies te vermijden is er elke week één persoon die mag kiezen wat (en eventueel waar) er gegeten wordt, de Wieni van de Week.

Enkele voorbeelden: Frituur Parkpoort, Pizza Hut, Bavet (spaghetti), Ah Quy (vietnamees), Babo's (hamburgers), ...

Spaghetti bolognese tijdens Vettige Woensdag

Origineel idee: maak eens spaghetti bolognese voor Vettige Woensdag!

De Google Sheet

Sinds het begin der tijden worden eventuele bestellingen van elke Vettige Woensdag bijgehouden in een gedeelde  Google Sheets Google Sheet. Deze sheet is een administratief hulpmiddel voor de verantwoordelijke, maar tegelijk ook een kijk in de geschiedenis van lunches bij Wieni. Weet je niet goed voor welk restaurant je zou kiezen? Blader eens doorheen de keuzes van vorige weken, je zal ongetwijfeld inspiratie vinden.

Google Sheet van Vettige Woensdag

Google Sheet van Vettige Woensdag

Eten leveren

In het geval dat er eten geleverd moet worden voorziet de verantwoordelijke zo vroeg mogelijk een nieuw tabblad in de Google Sheet met de naam van het restaurant, een link naar het menu en een tabel om de bestellingen in te plaatsen. Een kolom voor de totale prijs en een checkbox voor het al dan niet terug betaald hebben kan later nog van pas komen.

Voorzie ook een deadline in de vorm van een uur. Meestal valt dit rond 10 - 11 uur, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het restaurant. Voor de zekerheid is het een goed idee om eens te overlopen of iedereen die een bestelling wilt doen, deze heeft kunnen doen. Collega's die in meeting zijn, mogen op een subtiele manier gestoord worden. Vettige Woensdag is heilig.

De volgende stap is het bestellen zelf. Vaak heb je als verantwoordelijke niet veel controle over de levertijd, maar probeer toch om het gewoonlijke eet-uur in mate van het mogelijke te respecteren. Hou je collega's op de hoogte van de ETA van de levering, zo vermijd je irritatie, hongerige blikken of hangry collega's met leidinggevende functie. Wat betreft de betaling: als verantwoordelijke wordt er van jou verwacht dat je het totaalbedrag voorschiet. Na het eten betaalt iedereen je terug.

Op het moment van de levering is het jouw job om de koerier te ontvangen, de bestelling te controleren en het eten te verdelen. Smakelijk!

Gaan eten

Een andere optie voor Vettige Woensdag is om samen ergens te gaan eten in de buurt. Dit gebeurt echter uitzonderlijk, aangezien de lunch dan aanzienlijk langer duurt dan normaal. Kondig het dus lang genoeg op voorhand aan zodat er geen meetings worden gepland te kort tegen de middag.

Wat betreft de keuze van locatie: ga voor iets op wandelafstand van kantoor. Een lijst van populaire opties vind je elders in onze wiki.

Ook hier wordt er verwacht dat de verantwoordelijke om praktische redenen de rekening voorschiet.

Terugbetaling

Na het eten is het tijd voor de terugbetaling. Post in de slack #wieni channel een bericht met de terugbetaalmogelijkheden, veelvoorkomende mogelijkheden zijn cash, overschrijving, Bancontact-app en Payconiq. Het is je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen zijn deel terugbetaalt. Zagen tegen wanbetalers is toegestaan.

Blacklist

Tegenvaller? Kan gebeuren, maar laten we leren uit onze fouten. Als er een algemene consensus is over het gebrek aan kwaliteit van een bepaald restaurant, voeg het dan toe aan de Blacklist-tab in de Google Sheet.