De soepmanager

De soepmanager zorgt voor warme soep en propere au bain-maries.

De soepmanager

 

De soep bestellen

Dit gebeurt automatisch. Het is te zeggen, Ticketmatic, het bedrijf waarmee we het verdiep delen, regelt dit voor ons. Dankjewel! Welke soep we op ons bord krijgen, kiezen de koks van Soep A Way en ja, dat doen ze goed!

 

Kom maar binnen

Op maandag en donderdag tussen 10.30 - 11.15 uur belt de vriendelijke Soep A Way-madam aan, jeej! Dan is het feest. Laat ze binnen zodat ze de 2 potten soep in de keuken kan zetten. Voor ze terug naar buiten stapt, neemt ze de lege potten mee. Wat een heldin! Kijk snel of de naam van de soep op de potten geschreven is. Zo niet, vraag het even vooraleer de soepmadam weg is. Anders zul je je fijnproefskills moeten bovenhalen en zelf een smakelijke beschrijving moeten verzinnen. Je kunt ook gewoon op de site kijken wat het aanbod van de dag is. Nu is het aan jou:

  • doe ongeveer 3-4 cm water in de au bain-maries (ververs dit water 1x/week)
  • zet het ronde inzetsysteem op de au bain-marie
  • vervolgens plaats je de uitneembare pot in het ronde inzetsysteem en giet je de soep erin
  • bevestig het deksel tussen het inzetsysteem en de uitneembare pot 
  • zet de au-bain marie op 12 zodat de soep lekker warm is tegen het middageten
  • leg 2 pollepels klaar
  • schrijf op een post-it welke soep het is en plak het op de juiste au bain-marie

 

Aan tafel!

Om stipt 12.00 uur verlaten je collega's hun computers om hun kommetje soep te bemachtigen. Ticketmatic schuift ook aan in de soeprij.

 

Op, op, alles is op!

Spoel de au bain-maries direct uit. Je wilt echt niet beginnen schrobben aan deze potten. Voel je vrij om de potten in de vaatwasmachine te zetten als er nog plaats is. Anders zijn de potten even snel uitgewassen: (ijzer)sponsjes en afwasmiddel staan onder de afwasbak. Een afdrooghanddoek vind je in de keuken.

 

Er is nog over, jeej!

Dubbelfeest. Zet rond 15 uur de au bain-maries af zodat de soep kan afkoelen. Voor je weg gaat, plaats je de soep in de achterste frigo op het bovenste schap. De twee potten passen er net in. De volgende ochtend plaats je de soep terug in de au bain-maries, laat je even weten dat er nog is en zul je je collega's een voor een, of allemaal tezamen naar de keuken zien gaan om toch nog een kommetje mét soep te bemachtigen.

 

Geen soep nodig?

Laat het even weten aan tobiasvanderborght@hotmail.com.

 

Smakelijk!