Update: extra maatregelen rond remote en flexibel werken in Corona-tijden 🦠

Food Manager

Elke middag eten. Jij bent verantwoordelijk voor de bestellingen bij Delhaize!

Quick links:

Eten bestellen

Beleg, fruit en huishoudproducten

De Food Manager staat in voor het opvolgen van het middag aanbod en bijbestellen op de Delhaize website. Ook huishoudproducten zoals keukenrol, afwasproduct, sponsjes, ... worden bij de Delhaize besteld. Suggesties zijn altijd welkom en mogen doorgegeven worden via het Slack channel #food-friends. Er wordt ook rekening gehouden met de fruitconsumptie op Wieni, daarom plaatst de Food Manager in samenspraak met de Fruit Manager ook tweewekelijks een ruime bestelling fruit. 

Ga ervan uit dat er ongeveer 2 werkdagen zitten tussen het plaatsen van een bestelling en de levering hiervan. Gemiddeld wordt er om de 2 weken een nieuwe bestelling geplaatst.

Let op: Wieni voorziet middageten, chips en koeken horen daar niet bij!

Facturatie

Facturatie wordt via mail doorgestuurd en geforward naar boekhouding@wieni.be. Er is geen vast budget voor het middagmaal maar het spreekt voor zich dat een gevarieerd aanbod niet persé gelijkstaat aan het duurste aanbod. 

Wieni goes flexitariër

Bij een dagje geen vlees denken veel mensen aan hun avondmaaltijd, maar niet zo snel aan het ontbijt, lunch of de borrel. Terwijl we op die momenten ook vaak vlees eten. Sluipvlees noemen wij dat: vlees waar we ons niet zo bewust van zijn dat we het eten. Denk aan een plakje ham of kipfilet op brood. Een derde van ons vlees eten we op andere momenten dan tijdens de avondmaaltijd. Het is dus van belang om ook daar bewust mee om te gaan. 

En dat principe dragen we sinds dit jaar ook bij Wieni hoog in het vaandel. Er wordt geen vlees of vis meer besteld om tijdens het middageten te consumeren. In de plaats voorzien we kerstomaten, komkommer, salade, wortels, verschillende soorten hummus, veggie martino (bij uitstek hét populairste beleg), vleesvervangend beleg, ... 

Een derde van ons vlees eten we op andere momenten dan tijdens de avondmaaltijd.

Als alle Belgen 1 dag in de week geen vlees eten, komt dit op jaarbasis overeen met…

  • een besparing van 3.2 megaton CO2-uitstoot, dit is vergelijkbaar met 1 miljoen auto’s van de weg halen of wanneer we alle huizen zouden voorzien van dubbel glas Ă©n alle gloeilampen vervangen door spaarlampen
  • een besparing van 70 miljoen m2 oppervlakte regenwoud, dat zijn maar liefst 10.340 voetbalvelden (een voetbalveld heeft een gemiddelde oppervlakte van 6770 m2)
  • een besparing van 11.2 miljard liter water, oftewel 13.494 zwembaden van 25 meter (een 25-meter-zwembad heeft een gemiddelde inhoud van 830.000 liter water)
  • een besparing van 1.5 miljard dierenlevens