Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Off page SEO

Hoe bouw je credibility en authority voor je website? De mythes uitgelegd.

Credibiliteit en authoriteit van je domeinnaam

Dit is een onderdeel dat je volledig zelf in de hand hebt. Bij het aanmaken van content is het heel belangrijk om goed gebruik te maken van je social media en backlink building. Met dat laatste bedoelen we dat je website meer waarde krijgt als er andere websites naar je pagina's linken. Zo krijg je meer credibility en gaat Google je website beter beoordelen. Door te linken van A naar B zegt A dat B betrouwbaar is en krijgt deze een hogere ranking.

Simpel, niet? 

Toch leven er heel wat onwaarheden of assumpties in de Off page SEO-wereld. 

Mythes

  • 'Hoe meer ik share op social media, hoe hoger mijn ranking op Google.'

Neen, daar gaat het niet om. Hoe meer je shared op social media, hoe meer je opgemerkt wordt, hoe meer mensen je link kennen en deze (hopelijk op hun eigen platform) delen. Zo doe je aan link building en gaat je authority de hoogte in. 

  • 'Als ik veel externe backlinks hebt, zorgt dit voor een hogere PageRank-waarde.'

Nope, ten eerste: PageRank is dead (voor de buitenwereld). Het wordt enkel nog intern bij Google gebruikt (en niet meer onderhouden). Ten tweede gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit. Klikken mensen op een ander platform naar een link op je website en vinden ze daar niet meteen de juiste info, dan gaan ze weg. Daar gaat je Dwell Time ?. Is het een kwalitatieve link, dan blijven mensen langer op je website, want ze vinden er de juiste info. 

  • 'Links op mijn website zijn niet belangrijk.'

Je mag dan nog de beste content ter wereld hebben, als je website geen interne of backlinks heeft, dan gaat je visibiliteit nu ook niet bepaald de hoogte in. Links en content dragen beide bij tot je ranking. Het een kan niet leven zonder het ander. Great content still needs great links. Check dus zeker naar guest bloggers en dergelijke. Ze kunnen veel trafiek en dus ook veel authority bijdragen aan je website.

Meer weten over link building? Lees dan het artikel Link Building & Establishing Authority van Moz.