Vettige Woensdag

Toegegeven: dit is voor veel Wieni's een reden om bij ons te werken. Woensdag, smuldag! 

Het concept in' t kort

Vettige Woensdag is een wekelijkse traditie die veel Wieni's nauw aan het hart ligt. Elke woensdagmiddag laten we het beleg in de frigo. In de plaats daarvan smullen we van een lekkere, vettige restomaaltijd. Via koerierdiensten, een afhaalmaaltijd of ergens op locatie. Zolang het maar smaakt!

Vettige Woensdagen uit het verleden 

  • Spaghetti van Bavet
  • Frietjes van Frituur Parkpoort
  • Hamburgers van Babo's

Elke week kiest de Wieni van de Week wat of waar. Suggesties zijn uiteraard altijd welkom! 

Dé Google Sheet

Elke Vettige Woensdag bestelling houden we bij in een gedeelde  Google Sheets Google Sheet. Beschouw dit document als een administratief hulpmiddel voor de verantwoordelijke, maar tegelijk ook als een kijk in de geschiedenis van lunches bij Wieni. Ideaal wanneer je inspiratie zoekt voor een vettige maaltijd! 

Slecht gekozen? Kan gebeuren, maar laten we leren uit onze fouten. Geldt er een algemene consensus over het gebrek aan kwaliteit van een bepaald restaurant, voeg het dan toe aan de 'blacklist' tab in de sheet. 

Google Sheet van Vettige Woensdag

Google Sheet van Vettige Woensdag

Praktisch

Soms laten we maaltijden leveren, op andere momenten bezoeken we een fantastisch restaurant. Dat laatste is eerder uitzonderlijk, want de lunch duurt dan een pak langer dan normaal. Maar als Wieni van de Week ben jij hoe dan ook verantwoordelijk voor de praktische regeling!  

Eten laten leveren

  • Voorzie zo vroeg mogelijk een nieuw tabblad in de Google Sheet. Inclusief de naam van het restaurant, een link naar het menu en een tabel om de bestellingen in te plaatsen. Een kolom voor de totale prijs en een checkbox voor terugbetaling komt dan weer later van pas. 
  • Vermeld ook een deadline in de vorm van een uur. Meestal valt dit rond 10 - 11 uur, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het restaurant. Op zeker spelen? Vraag iedereen of ze de bestelling hebben kunnen plaatsen. Stoor gerust collega's die in meeting zijn. Want Vettige Woensdag is heilig!
  • Plaats de bestelling. Je hebt weinig controle over de levertijd, maar probeer toch om het gewoonlijke eettijdstip te respecteren. Pro tip: hou je collega's op de hoogte en vermijd irritatie en hangry Wieni's. 

 

Eten op restaurant 

  • Kondig het restaurantbezoek op voorhand aan. Dan weten je collega's dat ze best geen meetings plannen vlak voor de lunchtijd.
  • Kies voor een restaurant op wandelafstand van het kantoor. Een lijst van populaire opties vind je in de Google Sheet. 

Betalen 

Als Wieni van de Week schiet jij de totale rekening voor. Na de lunch is het tijd voor de terugbetaling. Post in de slack #wieni channel een bericht met de terugbetalingsmogelijkheden (cash, overschrijving, Bancontact of Payconiq). Het is je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen zijn deel terugbetaalt. Zagen tegen wanbetalers is toegestaan.