Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Work-life balance: thuiswerken

Een dagje ongestoord werken met zotte focus? Geen zin om de file te trotseren? Of wandel je gewoon graag rond in je onderbroek? Wat je argument ook is, als Wieni stimuleren we je om regelmatig dagen van thuis werken.

UPDATE: ten minste tot 31/12/2020 is thuiswerk de standaardregel

--

Bij Wieni werken we permanent aan onze bedrijfscultuur. Die is gebaseerd op basis van vertrouwen en veiligheid, comfort en rust. Maar ook op het stimuleren van ongeplande, toevallige contacten. Daarom hebben we een geweldig kantoor waar we ongestoord kunnen doorwerken, veel kunnen overleggen, en elkaar tegen het lijf lopen bij de koffie of thee, en chit-chat kunnen houden tijdens onze dagelijkse lunch.

Toch vinden we het belangrijk dat je team-momenten met intensieve contacten en overleg kan afwisselen met concentratie, focus en zelfstandig werken. We hoeven namelijk niet allemaal elke dag van 9 tot 6 op kantoor te zijn. Want dat werkt vanaf een gegeven punt contraproductief. Onnodig pendelen of gestoord worden of teveel afleiding op kantoor, zorgt namelijk voor stress en minder kwalitatieve output van je werk.

Daarom stimuleren we op bepaalde dagen of in bepaalde periodes ook thuiswerk. Of noem het teleworking, remote working, homeworking,...

Bij Wieni kan dat altijd op woensdag, donderdag, soms ook op dinsdag. Maandagen en vrijdagen zijn voorbehouden voor interne kickoffmeetings, briefings, statusoverleg, en andere zaken waarvoor je aanwezigheid wel nodig is.

Je hebt zelf de volledige vrijheid om deze dag in te plannen, op voorwaarde dat je dit zo vroeg mogelijk in de Wieni homeworking calender zet, zodat andere collega’s tijdig op de hoogte zijn, en iedereen weet wie waar zit.

Enkele voorwaarden om thuis te werken:

  • Maak op tijd (idealiter 2+ dagen op voorhand) een full-day event aan in de Wieni homeworking calender, met als onderwerp jouw voornaam.
  • Wees beschikbaar op Slack en neem ook geen lunchpauze van 2u zodat je maximaal bereikbaar bent. Profiteer van je focusmomenten.

  • Indien er toch een meeting tussenkomt ben je altijd beschikbaar via videocall. Je bovenlijf is dus idealiter aangekleed.

  • De dag voor of na een persoonlijke verlofdag of feestdag word je altijd op kantoor verwacht, ookal is dat geen maandag of vrijdag.

  • Als je uitverkoren bent tot Wieni van de week word je de hele week op kantoor verwacht om je collega's het hoffelijk te maken!

In deze drukke file-tijden is het geweldig om thuis te kunnen werken. 2u tijd gewonnen FTW!

Wietse — Frontend developer bij Wieni
Wietse De Ridder

Een visueel overzicht van de /postYourBattleStation thread op de Wieni Slack Slack channel:

Homeworking Limburg

Sophie vanuit Herk-de-Stad

Homeworking Wemmel

Wietse vanuit Wemmel

Homeworking Leuven

Kobe vanuit hartje Leuven

Homeworking France

Jelle vanuit Italië

Homeworking

Svetlana vanuit Geel