Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Wietse - Frontend developer

Full name: Wietse De Ridder / Home office location: Wemmel / Bij Wieni sinds: 2018 / Personal Wieni ID #39  

Wat doe je bij Wieni?

Ik maak deel uit het van het front-end team, waar we instaan voor het vertalen van een design naar een werkend geheel in de browser.

Tegenwoordig komt hier echter zoveel meer bij kijken: denk bvb. aan React, PWA, SEO, toegankelijkheid en animaties.

Het front-end team is dan ook een mix van verschillende profielen die elk uitblinken in hun eigen specialisaties. Ik heb een achtergrond als (motion-)designer en focus me het liefst op het visuele aspect van een website.

Wietse illustratie

Wat deed je daarvoor?

In 2012 studeerde ik af als Deviner (Digital Design and Development) in Kortrijk. Door een een stage en vakantiejob bij mortierbrigade kwam ik terecht in de reclamewereld. Zo werkte ik ook voor Boondoggle en DDB Brussels. Na 5 jaar hybride ingeschakeld te worden als designer, developer en digitaal creatief, besefte ik dat ik mij volledig wou toeleggen op mijn passie: front-end development en ben ik gestart bij Wieni.

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Front-end development stopt niet bij een klikbare versie van het design. Een website is pas “af” als de volledige gebruikerservaring goed zit. Dit start bij een interface waar alle margin’s en padding’s optisch juist staan, maar ook animaties en transities om het geheel naar een hoger niveau te tillen. Denk aan visuele feedback om een gebruiker op de juiste momenten naar de juiste plaats wijzen, button hovers, een smooth easing curve, ... Door mijn achtergrond als (motion-)designer zie ik mezelf als een soort van Maïzena tussen design en development, en probeer ik op deze manier zoveel mogelijk te inspireren binnen het team.

Waarom werk je zo graag voor Wieni?

Wieni bestaat uit een jonge dynamische ploeg, waar iedereen uitblinkt in zijn eigen skill set. Elk project kent een unieke aanpak met de profielen die daar het best bij aansluiten. We werken samen aan een Rolls Royce, en die Rolls Royce rolt pas naar de klant als iedereen tevreden is. Bovendien hebben we ook nog vettige woensdag, gratis lunch, wekelijkse squash sessies, en toffe after-work activiteiten!