Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Bart, Cloud Engineer

Full name: Bart Van Thillo / Home office: Gelrode / 

Bij Wieni sinds: 2009 (Day 1!!) / Wieni ID #2

Wat doe je bij Wieni?

Als Cloud Engineer ben ik bezig met alles wat riekt naar cloud servers & - services, CDN’s, serverless apps, etc.. Concreet is dat sleutelen en ontwikkelen in Ansible, AWS cloudformation, Javascript, YAML en dat in nauwe samenspraak met alle met backend- én frontend developers.

Na het behalen van het AWS Solutions Architect Associate - certificaat mikken we met Wieni vooral op het draaien van toepassingen en alles wat errond beweegt binnen de Web Services van Amazon.

Wat zijn je favoriete technologieën binnen de Wieni tech-stack?

Ik vind de manier waarop we Drupal gebruiken als performante backend - maar toch heel veel flexibiliteit naar frontend kunnen behouden - heel goed lopen. Verder speel ik het liefst met de tooling binnen AWS (Lambda, Cloudfront, API Gateway, SQS, …). Door de jaren heen is veel van onze interne tooling in Javascript opgebouwd en ook dat vind ik aangenaam werken.

Wat deed je daarvoor?

Na mijn studies was ik 2 jaar netwerkbeheerder bij KU Leuven, maar nu toch al 12 jaar Wieni.

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Alleen ben je niet veel, vind ik, dus ik ken mezelf weinig credits toe. Maar door elkaar in het team op de juiste momenten aan te vullen en uit te dagen gaan we technologisch en qua professionaliteit elke dag vooruit. En daar maak ik een cruciaal deel van uit. L'union fait la force!

Waarom werk je graag voor Wieni?

Ik kan mijn natuurlijke interesses op gebied van webtech up to date houden en toepassen/implementeren daar waar het voor Wieni interessant is. Er draaien steeds verschillende projecten uit verschillende werelden en dat houdt je scherp.

Er zijn flexibele werktijden, op een flexibele werkplek. Ik ben niet echt het formele type dus ben blij dat ik het hemd en de stropdas thuis kan laten.

Samenwerken met Bart als Cloud Engineer?

Bekijk al onze jobs