Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Dieter, Backend Developer

Full name: Dieter Holvoet / Home office: Leuven / 

Bij Wieni sinds: 2017 / Wieni ID #37

Wat doe je bij Wieni?

Ik ben een Backend Developer, wat bij ons inhoudt dat je door middel van Drupal 8 en Symfony de achterliggende basis legt voor alle websites. Niet de fancy kleurtjes, layouts en animaties (dat doet ons frontend team), maar wel de logica, databasestructuur en integraties met externe systemen (bv. Elasticsearch voor zoeken, Imgix voor het optimaliseren van afbeeldingen, Mailchimp of Campaignmonitor voor email marketing,  etc.). Dit alles met elkaar laten samenwerken, alles juist doorgeven aan de frontend en er ook nog eens voor zorgen dat je codebase clean en schaalbaar blijft is een hele opgave, maar die uitdaging is wat het werk voor mij zo interessant maakt.

Wat deed je daarvoor?

Voor Wieni studeerde ik Multimedia en Communicatietechnologie aan de Erasmushogeschool in Brussel. Al van jonge leeftijd wist ik dat ik iets met computers wou doen, dus de keuze was snel gemaakt toen ik deze richting tegenkwam tijdens een studiebeurs. Na mijn Erasmus in Aberdeen, Schotland begon ik een stage bij Wieni. Daar was ik zo tevreden van (en Wieni waarschijnlijk ook) dat ik nooit ben weggegaan.

Wat zijn je favoriete technologieën binnen de Wieni tech-stack?

Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop we Drupal 8 gebruiken: de code is heel clean en schaalbaar en de developer experience is veel beter dan standaard D8.

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Toen ik ben begonnen bij Wieni stonden er reeds enkele op maat gemaakte Drupal 8 modules publiek op Github. Aangezien onze stack en vereisten voor websites vaak gelijkenissen vertonen zijn we doorheen de jaren zijn we meer en meer beginnen inzetten op herbruikbare Drupal modules: kleine componenten die één ding heel goed doen. Ik heb het voortouw genomen om opportuniteiten te zien voor herbruikbare modules en ze ook vaak zelf te schrijven en onderhouden. Daarnaast zijn we recent ook meer moeite beginnen doen om ze clean te houden door middel van consistente code style, documentatie, changelogs, tests, etc.  

Waarom werk je graag voor Wieni?

De leukste aspecten van werken voor Wieni vind ik de sfeer, het vertrouwen dat je gegeven wordt en de projecten. 

  • De sfeer, omdat we een relatief jong team zijn met heel sympathieke mensen die graag eens iets samen doen buiten de werkuren.
  • Het vertrouwen dat je gegeven wordt, omdat er van bovenaf weinig wordt opgelegd: er wordt goed geluisterd en vertrouwd op de expertise van alle Wieni’s, wat er uiteindelijk alleen maar voor zorgt dat het eindresultaat beter wordt en dat we als bedrijf blijven groeien.
  • De projecten, omdat er veel variatie is en omdat je werkt aan projecten voor grote Vlaamse bedrijven. Best leuk om te kunnen zeggen dat je hebt meegewerkt aan de website van Dagelijkse Kost, toch?

Samenwerken met Dieter als Backend Developer?

Bekijk al onze jobs