Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Hans, Tech Lead

Full name: Hans Vanderstraeten / Home office: Leuven / Bij Wieni sinds: 2011 / Wieni ID #5

Wat doe je bij Wieni?

Ze noemen me wel eens “collega met een leidinggevende functie”, maar het klopt wel dat ik het technische ploeg binnen Wieni aanstuur.

Enerzijds hou ik het overzicht van hoe we grote applicaties opbouwen, zodat deze snel en performant werken onder grote load. Dit gaat vooral over indexes in databases, over gzippen van responses, over cache headers, over webp voor images, over latency tussen servers, over Redis zo optimaal mogelijk gebruiken, integraties met externe API’s… 

Anderzijds teken ik mee de structuur uit van hoe we een website gaan opbouwen. Dit gaat over de entiteiten en de relaties tussen die entiteiten. Dit doe ik in samenspraak met de product owner van het project.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills die een Wieni Techie nodig heeft?

Een diepe passie hebben voor alles wat er online gebeurt. Steeds het onderste uit de kan willen halen. Iets breder durven kijken dan je specifieke taak binnen Wieni. Een frontender moet begrijpen wat een CDN invalideren betekent, een backender moeten snappen wat de Makefile doet bij een build, etc...

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Ik luister naar wat iedereen te zeggen heeft en pluk de interessante ideeën er uit en ik geef ruimte om die verder te laten ontwikkelen. Het feit dat we alles zelf hosten vandaag, het gebruik van Slack, onze buildprocessen via Gitlab, … allemaal zaken die aangebracht zijn door collega’s om zo Wieni beter te maken.

Waarom werk je graag voor Wieni?

Een vriend zei ooit dat we geen Volkswagen Golf maken, maar telkens opnieuw een perfecte Rolls-Royce op maat van de klant ontwikkelen. Dit is een uitspraak waar ik wel trots op ben. We blijven schaven en trekken om de best mogelijke website te maken, bij Wieni is dit niet gewoon een salespraat, maar een echte waarheid.

 

Samenwerken met Hans als Tech Lead?

Bekijk al onze jobs