Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Pham, Backend Developer

Full name: Benchaphon Van den Eynden / Home office: Mijn thuis is waar Robin zijn WiFi staat. /  Bij Wieni sinds: 2019 / Wieni ID: #45

Wat doe je bij Wieni?

Als Backend developer is het mijn taak om gewenste functionaliteiten, uitgeschreven in wireframes en technische analyses, om te zetten in concrete programmatorische oplossingen. Hiervoor moet ik nauw samenwerken met frontend/javascript developers en product owners. 

De taken worden verdeeld aan de hand van “issues” in gitlab waar alles goed gedocumenteerd en opgevolgd wordt door de product owner.

Wat zijn je favoriete technologieën binnen de Wieni tech-stack?

Bij Wieni werken we met ons eigen Drupal 8 stack. Dit betekent dat we de taal PHP gebruiken en meerdere Wieni modules hebben om het developen in Drupal 8 veel “developer friendlier” te maken. Ik werkte nooit graag in vanilla Drupal, maar met de Wieni stack, zijn er veel dingen aangenamer gemaakt. Dus laat zeker het feit dat we Drupal gebruiken je niet afschrikken. ;)

Wat deed je daarvoor?

Hiervoor studeerde ik Interactive Multimedia Design bij Thomas More. Voor mijn stage heb ik een kans gekregen om bij Wieni te komen werken. Ik werd zeer goed begeleid en voelde dat dit een zeer aangenaam bedrijf is om voor te werken. Ik was dan ook zeer blij te horen dat ik hier mocht blijven na mijn stage. 

Waarom werk je graag voor Wieni?

Er zijn zeer veel redenen waarom ik graag bij Wieni werk. 

Een van de meest belangrijke redenen zijn de collega’s en de interacties die we hebben. Iedereen bij Wieni doet zijn/haar best om kwaliteit te leveren en ik vind het zeer leuk dat ik weet dat ik op mijn collega’s kan rekenen. Iedereen bij Wieni is gemotiveerd en gepassioneerd over het werk dat we doen en dat heeft een zeer positief invloed op mij. Het is tof om te werken met mensen die hun job graag doen en graag zijn waar ze zijn. 

Verder vind ik dat we een vrij gebalanceerde omgeving hebben tussen fun en serieus werk. Ik eindig zelden mijn werkdag gestrest. Dit is omdat we managers hebben die goed op de hoogte zijn van wat er allemaal gebeurt en hun best doen om te zorgen voor een haalbare planning. 

Daarnaast hebben we ook flexibele werkuren en flexibele werkplaatsen, ik zou er niet meer zonder kunnen.

Samenwerken met Pham als Backend Developer?

Bekijk al onze jobs