Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Robin, Software Engineer

Full name: Robin Houtevelts / Home office: Mijn thuis is waar mijn WiFi staat. / Bij Wieni sinds: 2016 / Personal Wieni ID #35  

Wat doe je bij Wieni?

Aan mijn moeder zeg ik: "Ik maak websites".

Aan mijn familie zeg ik: "Ik maak websites, maar kan er geen voor u maken."

Aan jullie zeg ik: “Ik help bij de ontwikkeling van webapplicaties, op elke manier dat ik kan bedenken. Ik help mee door na te denken over architectuur, performantie, schaalbaarheid en caching. Onderwerpen waar ik duidelijk meer verstand van heb dan van kleurencombinaties.”

Ik werk met allemaal krakken van collega's dat elk obstakel opgelost krijgt. Maar sommige obstakels los je sneller of beter op met een extra paar ogen. Bij Wieni spendeer ik veel tijd met het uitlenen van mijn prachtige ogen. Bijvoorbeeld voor:

  • Backend code reviews (Gevraagd en vooral ongevraagd)
  • Server-related issues
  • Tijdsinschattingen voor nieuwe projecten  
Robin, Software Engineer

Wat zijn je favoriete technologieën binnen de Wieni tech-stack?

Een persoonlijke missie is om mee te blijven en niet te stagneren. Zo zal ik af en toe van mijn oren maken om nog eens iets met websockets, browser notifications of serverless Symfony te bouwen. Op dit moment ben ik volop aan het spelen met GitLab CI pipelines.

Wat deed je daarvoor?

Ik was ingeschreven op de KHLeuven. Maar je vond me vooral thuis bezig met het bouwen van mijn eigen videoplatform! Mijn diploma ligt nog steeds ergens te verstoffen in het secretariaat van de KHLeuven want ze vroegen er bij Wieni niet achter. Geen haast.

Waarom werk je graag voor Wieni?

Werken bij Wieni betekent dat je vaak aan nieuwe projecten werkt. Je technologie-keuze wordt niet beperkt door legacy, zo draaien onze meeste projecten nu op PHP 7.4 en zodra php 8 production-ready is zijn wij daar ook klaar voor.

Er is veel vertrouwen in de expertise van onze ontwikkelaars, je wordt erg betrokken.

En uiteraard is het leuk om te werken in een uitdagende omgeving met collega's die weten waarover ze het hebben. Geen fakers hier! Of toch...

 

Samenwerken met Robin?