Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Sander, Frontend Developer

Full name: Sander T. / Bij Wieni sinds: 2016 / Wieni ID #36

 

Wat doe je bij Wieni?

Ik begeleid het volledige frontend team van Wieni. Dagelijks bespreek ik de planning en problemen met het team. Zo probeer ik op de hoogte te zijn van alles wat er gaande is. Samen met Ilse maak ik de planning voor alle frontend-gerelateerde zaken. Iedere vrijdag heb ik ook een korte babbel met het team te plannen om de week te overlopen. Daarin worden ook kort nieuwe zaken en tools overlopen.

Bij nieuwe projecten of uitbreidingen ben ik vaak het aanspreekpunt voor frontend-gerelateerde zaken. 

Verder onderhoud ik de tools die we binnen Wieni gebruiken. Deze tools zorgen ervoor dat de rest van het team eenvoudiger code kan schrijven. 

Om het dus in één zin samen te vatten: ik probeer het werk van andere makkelijker te maken en probeer hen te helpen bij problemen; vaak door op voorhand mee aan een goede analyse te werken van problemen of nieuwe uitdagingen. 

Wat deed je daarvoor?

Alvorens ik bij Wieni ben beginnen werken, heb ik een tijdje in Gent gewerkt. Dat was bij het bedrijf waar ik als student een stage heb gelopen. Hier had ik het ‘Drupal-community’ virus wat te pakken gekregen. Zo ben ik naar héél wat meetup en conferenties geweest (zoals Frontend United in Valencia, DrupalCon Amsterdam, DrupalCon Dublin en zelfs DrupalCon Los Angeles). 

Het Drupal virus is ondertussen wat uit mijn lijf verdwenen. De focus ligt nu vooral bij React. 

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Door mijn achtergrond met Drupal, kende ik Drupal van binnen en van buiten. Dankzij deze kennis, werkte ik mee aan onze ‘huisstijl’ voor het administratieve gedeelte van elke van onze websites. De kennis die ik bezit probeer ik zoveel mogelijk over te brengen naar anderen.

Waarom is Javascript-developer een aparte functie binnen frontend?

Bij Wieni doen we een grote variatie aan projecten. Door deze grote verscheidenheid is ook specifieke kennis noodzakelijk. Javascript wordt op het web steeds belangrijker. Dat merk je onder andere door het succes van onder meer Node.js. Het web is steeds in beweging en Javascript speelt hier een grote rol in. Door deze enorme toename aan populariteit is het belangrijk om kritisch te blijven. De snelle veranderingen zorgen ook dat je alle trends moet (blijven) volgen.

We werken met React en de aanpak varieert enorm aan de hand van de grootte van het project. 

Waarom werk je zo graag voor Wieni?

We doen bij Wieni geen half werk. Het jonge team heeft een frisse blik en levert enkel maatwerk op. Geen plug-and-play, maar elke keer een nieuwe uitdaging. Door de variatie aan klanten en opdrachten, heeft elk project een eigen aanpak nodig. We kiezen niet voor één oplossing, maar voor dé beste oplossing voor het probleem. Een volledig CMS met Drupal en Twig tot een serverless architectuur met React en alles daartussen.

 

Samenwerken met Sander als Frontend Developer

Bekijk al onze jobs