Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Svetlana, Interface Developer

Full name: Svetlana Pak / Home office location: Aarschot /

Bij Wieni sinds: 2016 / Wieni ID #33

Wat doe je bij Wieni?

Mijn takenpakket bestaat uit verschillende onderdelen:

Wireframes en prototypes maken in tools zoals Sketch en Figma, deze valideren met user testings. Verdere designbeslissingen nemen en documenteren. Noden van de klanten samenvatten in concrete schermen en communiceren naar het development team. Maar vooral ook designs omzetten naar gebruiksvriendelijke en toegankelijke interfaces, samen met het hele frontend-team.

Wat deed je daarvoor?

Net zoals Dieter studeerde ik Multimedia en Communicatietechnologie aan de Erasmushogeschool in Brussel met afstudeerrichting in App & Web. Maar mijn interesse in alles web begon al toen ik op mijn 11de custom CSS begon te schrijven voor mijn Neopets winkel (die website ziet er hetzelfde uit als 20 jaar geleden, if it ain’t broke, don’t fix it?). Na een omweg ben ik uiteindelijk toch bij één van mijn eerste passies uitgekomen en nu maak ik terug websites, maar toch net een niveau hoger ?.

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Door mijn studieachtergrond en interesses kon ik Wieni helpen om de missing link tussen design en development te vormen. Wij beginnen al vroeg in het project nadenken over niet enkel hoe iets eruit ziet maar ook hoe iets werkt (Wat is de sortering hier? Hoe komt deze sectie op de deze pagina? Hoe hangen de items aan elkaar?). Samen met de functionele en technische analyses helpt dit met een vlotte overdracht tussen de designers met hun zotte ideeën en het kritisch development team.

Dus jij kent zowel iets van design en technologie?

Als een pas afgestudeerde van een multidisciplinaire opleiding twijfelde ik hard of ik verder wou gaan in web design of web development. Bij Wieni kreeg ik de kans om beide te doen en ze zelfs te combineren (designen in de browser baby ?). En dat is nog steeds wat ik het liefste doe, snappen waarom we bepaalde designkeuzes maken en die dan ook op de best mogelijke manier implementeren. Ik ben ook van mening dat de beste designers iets weten van de technologie die hun schermen tot leven brengt (wat zijn de beperkingen, waar liggen de opportuniteiten) en dat de beste developers zich vragen stellen bij designkeuzes.

Waarom werk je graag voor Wieni?

Bij Wieni krijg je de mogelijkheid om je interesses te ontdekken (belangrijk als je pas van de schoolbanken komt), je kennis uit te breiden en om bij te scholen. Wieni investeert in jouw learning & development, en luistert ook naar wat je wilt bereiken in jouw carrière. Zo ben ik van een bijna fulltime interface designer, naar een interface developer geswitcht toen ik daar klaar voor was.

Samenwerken met Svetlana als Interface Developer?

Bekijk al onze jobs