Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Wonk, Backend Developer

Full name: Hans Langouche / Home office: Leuven /

Bij Wieni sinds: 2017 / Wieni ID #42

 

Wat doe je bij Wieni?

In mijn puurste vorm ben ik developer bij Wieni. Meerbepaald in Symfony en Drupal, maar waar nodig vinden we altijd een nog juistere en uitgebreidere toolset voor de job.

Ik ontwikkel voornamelijk de backend van webapplicaties, volgens de “Wieni way”, met een focus op gebruiksvriendelijkheid en performantie. Wieni zou echter Wieni niet zijn als de job niet meer zou zijn dan dat. Er is voldoende ruimte voorexperimenteren en bijscholing, zodat ik mij ook regelmatig bezig houd met AWS Lambda services in Node.js, API development, dashboard integraties, etc... 

 

 

Wat zijn je favoriete technologieën binnen de Wieni tech-stack?

  • PHP in zijn meest recente versie (we go forward) meestal in de vorm van Drupal en/of Symfony
  • AWS (lambda, queues, messaging, athena, …)
  • Self hosted Gitlab
  • Slack
  • En last but not least, mijn persoonlijke favoriet: Harvest time tracking :-).

Waarom werk je graag voor Wieni?

Bij mij klikte het redelijk snel bij Wieni om verschillende redenen. Door de flexibele manier van werken slaag ik er in een goede work life balance aan te houden, met kinderen niet altijd even gemakkelijk. De sfeer zit ook uitermate goed, het is een toffe bende en je persoonlijk traject wordt goed opgevolgd met bijsturing waar nodig (op een constructieve manier).  De vele randactiviteiten zorgen er voor dat het een hechte bende is.

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Ik heb er eigenhandig voor gezorgd dat de gemiddelde leeftijd toch met een 4 à 5 jaar omhoog is gegaan bij Wieni. Initieel was mijn troef mijn uitgebreide ervaring met Drupal 7, maar omdat het altijd vooruit gaat bij Wieni wordt die kennis gelukkig niet al te veel meer gebruikt.  Verder ben ik vooral een held in patronen en structuren, code (her)organiseren zodat die naast performant ook nog scalable en leesbaar is, voelt voor mij aan als spelen met een Lego set. 

 

Samenwerken met Wonk als Backend Developer?

Bekijk al onze jobs