Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Flexibele werkuren

Flexibele werkuren zijn bij ons de regel: enkel stiptheid wanneer het écht nodig is

Flexibele werkuren zorgen, samen met de vaste thuiswerkdagen, voor een perfecte balans tussen je privé- en werkleven.

Het is gemakkelijk voor mij, omdat ik mijn dochter naar school kan brengen alvorens naar het werk te vertrekken. In de avond ben ik op een mooi uur thuis, zodat ik nog wat tijd met de familie kan spenderen.

Wonki

De zes vaste uren van een werkdag

Zes uur van je werkdag bij Wieni staan vast: maandag tot vrijdag van 10 tot 16u. De rest van de werktijd kies je zelf. Zo kan iedereen zijn perfecte life-work balance zelf samenstellen. Zowel een vroege vogel als iemand met een ochtendhumeur kunnen dus op zoek gaan naar hun eigen werkritme.

Wieni werkt met het principe van een 40-uren-week. Dat komt neer op een gemiddelde van acht uur per (werk)dag.

De vaste werkuren

Maandag tot vrijdag van 10u tot 16u

De rest van de werkuren

Naast de vaste werkuren, kies je zelf wanneer je werkt. Nog een stuk voor 10u, een stuk na 16u of zelfs een stuk in het weekend behoren tot de mogelijke opties.

Het is dus ook mogelijk om je dag thuis te starten, tussen 10 en 16u op kantoor te werken, naar huis te vertrekken om daar weer verder te doen. Eerst nog even gaan lopen? Of de kinderen van school halen? Dat kan!

Vuistregel: 160 uren / 20 (gewerkte dagen)

In praktijk is de belangrijkste regel: je hebt op ieder moment minstens 160 uren staan in Harvest, over je laatste 20 gewerkte dagen.

Flexibiliteit staat centraal

Zoals je zelf al aan voelt, je kiest dus zelf voor het grootste stuk wanneer je werkt. Je hoeft ook niet elke dag hetzelfde aantal uren te werken. Het is wel aangeraden een bepaalde regelmaat in je uren te vinden.

Middagpauze

Tijdens je aanwezigheid op kantoor, werk je uiteraard niet aan één stuk door. Er wordt verwacht dat je rond de middag een middagpauze neemt. Je kiest zelf ook of je dit beperkt tot een kwartier, of een uurtje uitgebreid gaat lunchen. Timetracking staat dan, ook als je thuis werkt, uit.

Soms dan kijk op mijn WAZE app in mijn bed en dan denk ik: "Ah, er is nog veel file. Ik wacht nog even met te vertrekken."

Sophie

Slechts een aantal uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen op de regel. Voor belangrijke standup-meetings, last minute besprekingen, een deploy naar productie, een meeting met een klant, etc… kan er een meeting request worden uitgestuurd die op een vroeger of later tijdstip zal doorgaan. Dit soort meeting zal, in de meeste gevallen, minstens één werkdag op voorhand worden aangekondigd. Verwacht wordt dat je bij dit soort, op voorhand aangekondigde meetings, aanwezig bent. Aanwezig zijn kan zowel op fysiek op kantoor als via video call van thuis. Enkel met een grondige reden mag je een meeting request weigeren.