Update: extra maatregelen rond remote en flexibel werken in Corona-tijden ūü¶†

De Wieniwaarden

Welke woorden typeert elke Wieni? Welke waarden vinden we bij iedereen belangrijk? Respect, gehoorzaamheid, vriendschap, beleefdheid, staan daar alvast niet in. Maar wat dan wel?

1. Team & empathie

Geen enkel project doe je alleen. We zijn geen consultants die zelfstandig naast elkaar werken. Dus elke dag is het één en al teamwork. Je bent behulpzaam, want in groep staan we sterker en worden we beter. We leggen zaken en helder aan elkaar uit om elkaar vooruit te helpen. Door feedback te geven en te krijgen wordt je individuele bijdrage altijd beter. Kennisdeling is cruciaal.

Daarom moet je je durven verplaatsen in het hoofd van klant of dat van je teamlid. Met een professionele houding je afvragen waarom iemand een vraag stelt. Proberen het achterliggende van een vraag te doorgronden. Waarom vraagt een klant iets? Wat wil de klant of collega bereiken? Daarom schiet je nooit direct iets af, maar je zet jezelf in de andere zijn/haar plaats en probeert een redenering op te bouwen. Constructief zijn.

2. Kritisch & inspirerend

We zijn permanent kritisch voor onszelf. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Kan dat niet anders en beter? We moeten relevant blijven en durven vernieuwen. Kies je niet de gemakkelijkste oplossing? Is dit de beste oplossing?

Je denkt ook oplossingsgericht. Je probeert iedereen altijd stap voor zijn, je hebt voldoende nagedacht. Je handelt verlossend en verrassend, je denkt toekomstgericht en out-of the box. Je bent een inspirator voor anderen.

3. Get Shit Done & No-Nonsense

Je steekt de handen uit de mouwen, en bent niet snel vies van iets. Have no fear. Vlieg er vollenbak in. Fix it. Just do it. Teveel regels zijn niet aan ons besteed. Je durft je plan trekken. "Just Google it" passeert hier meermaals.

Doe het ook "op z'n Wieni's". Dat wil zeggen dat we er niet teveel en geen kak aan hangen. We staan niet waar we nu staan door beleefd te zijn en ja te knikken of klakkeloos uit te voeren wat er gevraagd wordt. Doe alles met passie en goesting. Doe het met een glimlach en enthousiasme. We doen het "met nen hoek af", with a twist, niet te serieus, denken niet teveel in hokjes en niet te klassiek. En wees vooral niet te zwaarmoedig. To the point.

4. Kwalitatief & Punctueel

Snel, ruw en vuil werken is vooral goed voor jezelf. In een creatief beginstadium zijn quick-and-dirty geen vieze woorden. Maar van zodra het team eraan te pas komt moet er stilaan een opgekuiste vorm van structuur ontstaan. Uit chaos ontstaat orde. Daarom zijn we geen fan van sloppy werk in presentaties, code, documentatie. Proper werken en helder uitleggen is hier the key.

We hebben ook niet te veel overbodige regels, maar als ze er zijn, zijn ze er met een reden. We proberen elkaar goed aan te voelen op een organische manier, maar gemaakte afspraken zijn er om nagekomen te worden. Daarom zijn we op tijd als het moet.

Sounds like match?

Als je denkt dat je je helemaal kan vinden in deze waarden, en je weet vooral hoe je Wieni nog beter zou kunnen maken?

Kom dan zeker bij ons werken en kijk naar de openstaande jobs.