Alles over de vakantieregeling

Bij Wieni wordt er niet enkel gewerkt maar heb je ook recht op vakantie. Hoeveel juist en hoe je dit aanvraagt ontdek je hier.

De Wieni's in Marrakesh, toch ook wel een beetje vakantie...

Verlof aanvragen

Verlof aanvragen op Wieni is redelijk eenvoudig en doe je via clientaccess.acerta.be. Om het meeste kans te hebben dat je verlof wordt goedgekeurd is er een eenvoudige vuistregel:

# dagen verlof  = # weken op voorhand

Stel: je wilt bijvoorbeeld 12 dagen verlof aanvragen, dan doe je dat best minstens 12 weken op voorhand.

Eens je verlof aangevraagd is, moet er bekeken worden of dit ook met de planning van Wieni zelf lukt. Als dit allemaal in orde is wordt je verlof goedgekeurd, anders niet of nog niet. In dat geval praat je eventjes met de verantwoordelijke project manager om zo tot de best mogelijke oplossing te komen voor jou en voor Wieni.

Hoeveel vakantiedagen heb je bij Wieni?

Standaard heb je bij Wieni 20 (gewone) vakantiedagen per jaar. Maar! We werken gemiddeld 40 uur per week in plaats van 38. In ruil voor deze twee extra uren krijg je ook extra vakantiedagen (ADV dagen). Per vier gewerkte weken heb je zo een extra vakantiedag bij elkaar gespaard. Op een jaar heb je zo ongeveer 12 extra vakantiedagen.

De meeste van deze dagen mag je opnemen wanneer je zelf wilt. Maar er is één uitzondering, namelijk de kerstperiode. Want tussen Kerst en nieuwjaar sluit Wieni en wordt er niet gewerkt. 

Je collega's op de hoogte brengen

Tenslotte is het ook voor je collega’s natuurlijk fijn om te weten wanneer je net op verlof bent, daarom is er een Wieni-verlofkalender. Hier kan je je verlof in aanduiden eens die goedgekeurd is. Als je graag meer informatie geeft over je vakantieplannen mag je dat er altijd bij in zetten. Maar dat is zeker geen verplichting.

Wieni verlofkalender

Hier zie je bijvoorbeeld welke Wieni's verlof nemen in juni.