Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Melanie, Javascript Developer

Full name: Melanie Hoek / Home office: Bierbeek & Dubai / Bij Wieni sinds: september 2020 / Personal Wieni ID #47

Wat doe je bij Wieni?

Ik werk als frontend JavaScript developer. Binnen het frontend team focus ik mij meer op het verborgen en functioneel deel van de webapplicatie.

Ik zorg ervoor dat alles goed zit achter de schermen zodat de eindgebruiker een optimale ervaring heeft bij het bezoeken van een van onze websites.

Dit gaat van het efficiënt binnentrekken en opslaan van de data tot client-side routing en snelle rendering van de verschillende pagina’s.

Ik gebruik hiervoor voornamelijk React, TypeScript en af en toe wat CSS en HTML.  

Hoe is het om je eerste dag van je allereerste fulltimejob om bij Wieni te beginnen?

Ik ben rechtstreeks uit  de schoolbanken bij Wieni beland en ik kan me geen betere eerste werkgever inbeelden. Ik voelde mij van dag één  een waardevol deel van het team, mijn mening werd meteen gevraagd en geapprecieerd. De Wieni cultuur is zo dat iedereen kan leren van iedereen, of je nu pas gestart bent of al 20 jaar ervaring achter de rug hebt.

Iedere nieuwe werknemer krijgt op zijn eerste dag een Wieni buddy, bij mij was dit Sander. Hij was mijn eerste aanspreekpunt in de eerste paar maanden en heeft me geholpen met het goed beginnen aan de job en me geïntroduceerd in de Wieni way of life.

Wat waren jouw eerste taken en projecten binnen Wieni?

Ik ben er direct ingevlogen, mijn eerste week begon ik met te werken aan een nieuw klant en shopowner dashboard voor RainPharma. Ik mocht meteen tonen wat ik kon en met begeleiding van Sander nam ik de leiding op het frontend gedeelte van het project. Voor dit project moest ik verschillende grafieken bouwen die de klant en shopowner meer informatie geven over hun aankoopgeschiedenis. Wat mij snel opviel was de vlotte en duidelijke communicatie tussen het frontend en backend team. Hierdoor liep de samenwerking heel goed en konden we samen een applicatie bouwen waar we allemaal fier op zijn.

De dagen van het bouwen van een statische pagina in HTML en CSS met een paar druppeltjes JavaScript zijn voorbij.

Hoe zie je zelf de job van Frontend Developer evalueren?

De functie van frontend developer is al enorm geëvolueerd in de laatste jaren:

De dagen van het bouwen van een statische pagina in HTML en CSS met een paar druppeltjes JavaScript zijn voorbij. Ook de verwachtingen van de gebruikers zijn veranderd, slechte ontworpen en trage websites worden niet meer getolereerd.

De standaarden zijn hoog gelegd en als frontend developer is het onze taak om dit te leveren aan de gebruikers.

In de toekomst zie ik nog een grotere shift naar webapplicaties die instant resultaten leveren met snelle reactietijden.