Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Rik, Human resources

Full name: Rik Van den Borre / Home office: Okegem / Bij Wieni sinds: 2017

 

Wat doe je bij Wieni?

Dat leg ik meestal aan sollicitanten uit van zodra ze de eerste sollicitatieronde overleefd hebben. Want in een tweede fase komen ze bij mij terecht om te praten over zichzelf, over hun loonsverwachtingen en over alle (leuke) zaken die ze bij Wieni mogen verwachten. Tijdens dit gesprek probeer ik ook na te gaan of de persoon, naast de technische skills, ook qua persoonlijkheid matcht met de rest van de groep.

Na de aanwerving ben ik nooit ver weg. Zeker de eerste maanden blijf ik dicht bij de nieuwe medewerker staan. Ik zorg er ook voor dat die correct wordt betaald en dat alle administratieve beslommeringen zoveel mogelijk door mij worden opgenomen en opgelost.

Jaarlijks nemen we, samen met Jelle of Hans, ook eens de tijd om terug te blikken op de afgelopen periode en vooruit te kijken naar het komende jaar….wat de wederzijdse verwachtingen zijn, en uiteraard of hier een financiële tegemoetkoming mag tegenover staan. Want naast schouderklopjes, is het ook leuk om jouw loonbrief mee te zien evolueren in functie van jouw prestaties.

Wat zijn de meest voorkomende vragen die je krijgt?

  • wanneer kan ik starten? Als er een match is, dan liever gisteren dan vandaag!
  • hoeveel ga ik verdienen? Dat is geen eenheidsworst. Tijdens het gesprek proberen we een goed voorstel te doen in functie van jouw ervaring, opleiding, functie, capaciteiten enzovoort. Hoeveel je daar netto aan overhoudt, hangt af van jouw persoonlijke situatie ( alleenstaand of niet, kinderen ten laste enz…)
  • hoe geraak ik het makkelijkst op het werk? Op zich wordt er momenteel veel van thuis gewerkt. Wij hebben de ambitie om dit voor een groot stuk te blijven doen, ook na de Coronapandemie. Dit moet onze vacatures toegankelijk maken voor mensen uit alle windstreken. Voor de dagen waarop je wel nog naar kantoor komt, kijken we naar ieders persoonlijke situatie en proberen we een oplossing op maat uit te werken (fiets, step, auto,...). 

Zitten er ook soms gekke vragen tussen?

Wat mij betreft zijn er geen gekke vragen. Starten met werken of veranderen van werkgever is een spannende gebeurtenis. Dan spoken heel wat vragen en onzekerheden door je hoofd….”Maak ik de juiste keuze, gaan het toffe collega’s zijn, ga ik aan leuke projecten mogen werken,...”

Wij proberen je op al deze en andere vragen een helder antwoord te geven zodanig dat je met een gerust gemoed, weliswaar nog met een gezonde dosis nervositeit, van start kan gaan. 

Hoe zit het met bijleren, opleidingen en kennisdeling binnen Wieni?

Wij gaan uit van het principe dat als een medewerker bijleert, dit naast een meerwaarde voor jezelf, ook een toegevoegde waarde is voor het bedrijf. Wij zien dit dus als een dubbele winst. Je mag zelf een voorstel doen om iets bij te leren; als we overtuigd zijn dat iedereen daar beter van wordt, dan geven we je ook die kans. Zelf zullen we je ook af en toe eens triggeren en een voorstel doen om iets te gaan volgen of bij te leren. Uiteraard hoef je dit niet in je vrije tijd te gaan doen. We zorgen ervoor dat je slimmer kan worden en dit (deels) op kosten van Wieni.

Daarnaast krijg je ook de kans om jouw kennis te gaan delen met de collega’s, door momenten die we inlassen waar we jou een “podium” geven om te vertellen over jouw opgedane kennis.

Waar moet volgens jou elke Wieni aan voldoen als ze solliciteren?

Wieni staat gekend voor zijn hoogstaande kwaliteit. De lat ligt hoog, dus naast de bagage die je al hebt, verwachten we iemand die nieuwsgierig is, die openstaat voor nieuwe dingen, die wil bijleren, die veerkracht toont als het eens tegenzit, die zich toont en geen schrik heeft om eens op zijn bek te gaan. Daarenboven kan je zowel in groep als alleen optimaal functioneren.

Daarbovenop houden we ook van mensen die graag eens zot doen, samen eens iets gaan eten en/of drinken, samen gaan sporten….kortom alles eens goed van je afschudden en de vriendschappelijke banden verder aanhalen. Want we zijn overtuigd dat dit enkel maar bijdraagt tot een betere samenwerking.

Is er nog iets waar ze echt moeten tegen kunnen?

Dat Wieni van jou een expert maakt in jouw vakgebied, door jou constant uit te dagen en jou te laten meewerken aan projecten waar jij een grote impact hebt op het resultaat.

En je moet ook kunnen verdragen dat Wieni al eens in de prijzen valt met het werk en de projecten die jij mee gerealiseerd hebt. Dan kom je al dan niet rechtstreeks in de spotlights te staan! :-)