Hoe we door asynchrone communicatie beter samenwerken: ontdek ons experiment

Sophie, Product Owner

Wat doe je bij Wieni?

  • Digital Project Manager / Product Owner” - om het in vakjargon te zeggen
  • Een team leiden om een webapplicatie te maken” om het aan de bomma uit te leggen

Het unieke aan mijn taak binnen Wieni is dat ik hier 4 jaar geleden begonnen ben als Project Manager van A tot Z, en dat ik me nu enkel concentreer op waar ik goed in ben: bvb technische en functionele analyses maken, het development team leiden, stand-ups organiseren, … Eigenlijk spring ik in vanaf het moment dat de krijtlijnen van een nieuw project zijn uitgetekend en de wireframes zijn afgerond. Het stuk daarvoor zit bij mijn collega Ilse, die zich onderscheidt in het opmaken van planningen, budgetten en het design team in goede banen leidt.

Wat deed je daarvoor?

Voor mijn Wieni carrière heb ik de kneepjes van het vak geleerd bij Clear Digital, een kleiner agency in Hasselt, waar ik ook project manager was. 

Hoe heb je Wieni al beter gemaakt?

Ik heb de mogelijkheid gekregen om de development flow helemaal uit te tekenen (in samenspraak met mijn collega’s natuurlijk). Zo heb ik het Kanban board dat we in Gitlab gebruiken om een overzicht te bewaren van de issues geïntroduceerd, alsook het werken met sprints (niet volgens het klassieke Agile/Scrum-boekje, maar wel op onze eigen manier).   

Bij Wieni dragen ze bijleren hoog in het vaandel. We krijgen daarom de kans om online opleidingen te volgen of naar een conferentie te gaan. Zo heb ik me tijdens de Corona pandemie bijgeschoold met een in-depth SEO opleiding van Coursera. Alles wat ik daar leerde heb ik meteen in de praktijk mogen en kunnen omzetten bij onze eigen klanten. Zo halen al onze websites tegenwoordig een minimale standaard wat betreft technische SEO

Lees hierover ook mijn artikel: Hoe we elke website vindbaar maken met deze SEO-basics

Wat is het boeiendste aspect aan de rol van Product Owner?

Het nauwe contact met de developers en de mogelijkheid om een product of de werking binnen het team altijd beter te maken. 

Bij Wieni krijgen we veel vrijheid om nieuwe dingen te proberen en nieuwe tools uit te testen, wat het werken spannend en interessant houdt. 

Wat zijn de belangrijkste skills die je moet hebben als je met developers moet samenwerken?

Je moet je collega’s kunnen motiveren, meedenken over eventuele oplossingen, knopen kunnen doorhakken, … kortom het leven van je developers zo makkelijk mogelijk maken. 

Waarom werk je zo graag voor Wieni?

Om verschillende redenen! We hebben een jong team (met een paar uitzonderingen, maar daarom niet minder jong in hun hoofd), iedereen zit op dezelfde golflengte, gaat al eens graag naar een festival of op vrijdag een apéro’ke doen. 

Ook het remote werken en de flexibele werkuren zijn een grote plus. Je moet elke dag tussen 10 en 16u verplicht aanwezig en bereikbaar zijn, wat je daarbuiten doet kan je zelf inplannen, maar je moet wel gemiddeld aan je 40u/week komen.

De SEO basics bij Wieni

Je website bouwen is één ding, maar een goed werkende website moet namelijk ook goed gevonden worden. En daar heb ik wat meer over geschreven. 

Meer over SEO